Beste plaatsen om te bezoeken in Toscane

De Italiaanse streek Toscane wordt gezien als een van de mooiste en meest romantische regio’s van Europa . Het landschap is zo betoverend dat er zelfs een film ge├»nspireerd is door het schitterende zonlicht dat over de heuvels valt (Under The Tuscan Sun). Toscane telt vele prachtige steden waar een schat aan bezienswaardigheden te vinden is. In de Toscane vind je ook een van de bekendste torens ter wereld: de toren van Pisa.

Florence

Wie naar Toscane gaat, bezoekt meestal ook Florence. Met zijn vele bezienswaardigheden zoals het Uffizi museum en het Pallazo della Signoria is het een niet te missen onderdeel van Toscane. Om de stad echt te ervaren moet je een ijsje eten in Piazza del Duomo, de geur van leer op de markten ruiken en een “bistecca Fiorentina” eten in de schaduw van Palazzo pitti.

Pisa en Chianti

Naast Florence staat Pisa bovenaan de lijst, niet alleen dankzij de beroemde scheve toren, maar ook vanwege de vele verborgen schatten die een bezoek waard zijn. Wanneer je in Pisa bent, moet je Piazza dei Miracoli niet tot je enige stop maken. Loop ook door de mooie winkelstraten en bereik uiteindelijk de Lungarno. Hier vind je opmerkelijke plekken zoals het San Matteo Museum, Palazzo Blu en de prachtige kerk “Chiesa della Spina”.

De iconische wijngaarden in verband met Toscane liggen verspreid over het Chianti-gebied. Er zijn mooie routes en dit hele gebied wordt beschouwd als een paradijs voor eten en wijn. Er zijn veel routes om uit te kiezen. Je hebt de Chianti Classico-route, die de steden Greve , Gaiole en Castellina raakt. Een andere route concentreert zich op de Pesa-vallei, inclusief Tavarnelle Val di Pesa en andere verborgen pareltjes in dit onmiskenbaar mooie gebied.