Siena

Siena is een ware trekpleister voor toeristen, alhoewel het in vergelijking met de andere steden in Toscane een kleine stad is. Volgens sommigen is het zelfs mogelijk om alle bezienswaardigheden binnen een dag te bezoeken. Maar indien je alles echt in je wilt opnemen, is het aan te raden om er een paar dagen over te doen. Van de musea’s tot de paleizen: ze zijn je tijd echt waard!

In de oudheid

Siena heeft net als de rest van Toscane een rijke historie. Dit wordt dus weerspiegeld in de vele historische plekken. Het is ook mede de reden waarom de binnenstad van Siena is opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook de cultuur wordt goed vertegenwoordigd. Zo heb je de traditionele paardenrace die op straat wordt gehouden en bekend staat als Pallio delle Contrade; een ware attractie voor zowel toeristen als lokalen.

Enkele bezienswaardigheden

Siena stikt gewoon van middeleeuwse pracht en praal. Zo kan je bijvoorbeeld enkele oude religieuze plekken bezoeken. Een bekende is de Basilica di San Domenico. Het ontwerp is geïnspireerd door een Egyptische kruis en er kwamen later klokkentorens bij. Verder is er ook nog de Duomo di Siena. In deze prachtige kathedraal kan je onder andere schitterende bouwwerken bezichtigen. Van de religieuze toer gaan we over naar de musea.

Pal naast de Duomo Kathedraal staat de Museo dell’Opera Metropolitana del Duomo. Het was primair de bedoeling dat dit gebouw zou behoren tot de Duomo Kathedraal. Dat is echter niet gebeurd. Maar je kunt hier wel heel wat originele kunstwerken bewonderen. Er is verder ook nog de Museo Civico, waar de Maestà te bewonderen is. De prachtige paleizen en pleinen van Siena mogen zeker ook niet vergeten worden!