Waar te eten?

Toscane herbergt een rijke culinaire cultuur op basis van verse producten, stevig vlees en heerlijke wijnen. Met zoveel ingrediënten om uit te kiezen, zijn chefs in deze regio geïnspireerd om gerechten te produceren die een fusie zijn van traditie met bijgewerkte innovatie. Van plaatsen waar het direct uit de grond komt tot moderne plaatsen in stedelijke ruimtes. In dit onderdeel vertellen we je over de beste plekken om uit eten te gaan.

Il Faconiere

Het stijlvolle Il Faconiere is een typisch Toscaans gastronomisch restaurant met 1 Michelinster. Gelegen in een gebouw dat uitmaakt van een grotere 17e-eeuwse villa, voelt het zowel charmant rustiek als zeer verfijnd, met een modern glas en smeedijzeren terras met uitzicht over het omliggende platteland. Het behoort tot beste plekken om de keuken van de regio te proeven, en het seizoensgebonden proefmenu is de beste manier om zoveel mogelijk te proeven.

Enoteca Pinchiorri en Caino

Onlangs werd het drie sterren Michelin-restaurant Enoteca Pinchiorri, eigendom van Giorgio Pinchiorri en Annie Feolde, door het Britse Restaurant magazine uitgeroepen tot het 32e beste restaurant ter wereld. Gelegen in Florence, serveert het etablissement gerechten gemaakt van lokale ingrediënten, gecombineerd met smakelijke Toscaanse wijnen. Bestel voor een speciale traktatie het zesgangenmenu; hoewel de kosten hoog zijn, is de kwaliteit van het eten de prijs zeker waard.

In hartje Maremma, serveert Caino heerlijke Michelin-gerechten (twee sterren). Wat begon als wijnhandel, veranderde in een restaurant met slechts negen tafels, zodat Chef Valeria zich volledig op het eten kon concentreren. Traditionele Toscaanse gerechten worden gedeconstrueerd en opnieuw samengesteld op een geheel nieuwe manier, waardoor oude smaken nieuw leven worden ingeblazen. Ze creëren interessante combinaties, zoals geroosterde sandwich met kalfsvlees en bosbessenaroma, saffraanaardappelen en kappertjes, of hazen met pompoenroom en foie gras.