Welkom in Toscane!

Italië is een prachtig land! En daar draagt Toscane zeker een steentje aan bij. Gelegen in het midden van het land en in het westen grenzend aan de Tyrreense Zee is Toscane zeker voor veel toeristen een bezienswaardigheid. Het bevat prachtige museums en kastelen die allemaal bewijzen zijn van de rijke historie van deze regio. De regio profiteert ook van een aangenaam klimaat met gematigde winters en warme zomers.

De perfect scheve toren

Wist u dat de beroemde scheve toren van Pisa in deze prachtige regio staat? Dit gebouw dat behoort tot een van de meest iconische torens ter wereld, trekt per jaar grote aantallen bezoekers. Het is daarom wijs om uw kaarten van tevoren te bestellen. Dit kunt u zowel online doen als bij een verkooppunt. Deze toren die door een verkeerde berekening van de architect scheef zakte, is nu een ware trekpleister!

Museums en kastelen

Toscane is zoals eerder aangegeven ook bekend om de rijke historie. De kastelen en museums doen zeker eer aan deze populariteit. U kan er makkelijk wegdromen en u verbeelden dat u middenin een sprookje bent belandt. Enkele bekende kastelen zijn het kasteel van Poppiano, gelegen in Forenzen, en het kasteel van Fosdinovo, ook gekend als het kasteel van Malaspina. De kastelen zijn met het kopen van een kaartje te bezoeken.

Maar Toscane is om meer dingen het bezoeken waard. Zo staat de regio ook bekend om zijn heerlijke wijnen. Uw bezoek is eigenlijk niet voltooid totdat u bijvoorbeeld een Chianti of Vino Nobile di Montepulciano heeft geproefd! Indien u niet echt een wijndrinker bent, is er voor u nog steeds genoeg te doen. U kunt nog steeds genieten van cipressen, olijfbomen of u loopt even langs het Palazzo Ducale.