Florence

Florence is de bakermat van de Europese cultuur. De stad waar de Renaissance het licht heeft gezien en waar cultuur tot een hoger niveau wordt getild. De stad die de wereldberoemde Italiaanse dichter Dante Alighieri heeft voortgebracht. Gelegen in de groene riviervallei van de Arno is deze stad een topkandidaat voor een citytrip. Laat ons kijken wat deze wonderlijke stad allemaal te bieden heeft.

Syndroom van Stendhal

Alvorens in de pracht van deze stad te duiken, laat ik jullie eerst over het Stendhalsyndroom vertellen, vernoemd naar de bekende Franse schrijver uit de negentiende eeuw, die tijdens een bezoek aan de stad een paniekaanval kreeg van de prachtige overvloed aan mooie kunst. Vele bewonderaars hebben na Stendhal eenzelfde ervaring meegemaakt. Voor diegene die na deze waarschuwing nog steeds van plan zijn om Florence te bezoeken, laat ons beginnen.

Bezienswaardigheden

Wat meteen in het oog springt is de Kathedraal di Santa Maria Di Fiore. Waar je ook bent in Florence vang je een glimp op van dit imposante monument. Zowel de binnen- als buitenkant zijn overvloedig versierd met fijn houtsnijwerk tot adembenemende plafondschilderingen. Het bezoek aan de Kathedraal is gratis maar je moet er wel een lange wachtrij voor trotseren. Maar bij welk monument moet je dat, toch?

Daarnaast is een bezoek aan de misschien wel meest bekende brug van Italië of zelfs Europa. De Ponte Veccio herbergt tal van juwelierszaakjes die hun intrek hebben in de oorspronkelijke winkeltjes. Vooral bij valavond is de brug een streling om naar te kijken. Een ander parel is het Piazzale Michelangelo. De zon zien ondergaan over Florence vanop dit plein is het summum van het dolce fare niente.